Bilforsikring

Gode råd til din bilforsikring

I Danmark er det lovpligtigt at tilkøbe en ansvarsforsikring, når du holder bil. Ansvarsforsikringen dækker ind mod de skader, du eventuelt kommer til at forvolde på andre personer og deres ejendele, mens du kører rundt i din bil. Det er reelt den eneste lovpligtige forsikring, når det kommer til bilforsikringer, men langt størstedelen af bilejerne herhjemme vælger dog også en kaskoforsikring i forlængelse af ansvarsforsikringen. Den dækker ind mod de skader, der sker på din egen bil – selvforskyldte som uforskyldte. Foruden de ansvar- og kaskoforsikringen, er der også mulighed for at inkludere ekstra tilvalgsforsikringer som f.eks. vejhjælp. Der er altså mange ting, du skal tage stilling til, når du skal tegne forsikring på din bil. Det ændrer dog ikke på, at bilforsikringen ikke er til at komme udenom. Hvor vidt man kun ønsker ansvarsforsikring, eller om man også ønsker kasko eller vejhjælp handler om ens risikoprofil og hvor mange penge man ønsker at bruge på forsikringer. Det er dog altid en god idé at kigge tjekke op på priserne fra flere selskaber, for at sikre sig en billig bilforsikring.

 

Husk ansvars- og kaskoforsikringen

Ansvarsforsikringen er som nævnt den eneste lovpligtige bilforsikring i Danmark. Den dækker kun de skader, du eventuelt kommer til at forvolde på andre personer og deres ejendele. Hovedparten af bilejere i Danmark vælger dog også en kaskoforsikringen i forlængelse af ansvarsforsikringen, og det er ikke uden grund. Med en kaskoforsikring er du nemlig også dækket ind mod de skader, der skulle ske på dit eget køretøj. Der eksisterer dog naturligvis undtagelsestilfælde, da du f.eks. ikke får tildelt erstatning, hvis du opfører dig uforsvarligt eller uagtsomt i trafikken. Hvis du kører galt i påvirket tilstand, vil du f.eks. ikke få tildelt erstatning, selvom du har forsikringspapirerne i orden på din kaskoforsikring. I sådanne tilfælde, vil dækker forsikringsselskaberne sig ind ved at kategorisere kørslen som uansvarlig. I juridisk forstand, vil man sige at man ikke har handlet som bonus pater (”den gode familiefar”).

Med en kaskoforsikring medfølger også en retshjælpsforsikring, der vil dække en god del af sagsomkostningerne, hvis du skal ud i en retssag om noget, der trækker tråde tilbage til et uheld, hvor du har været indblandet med din bil.

 

Tilvalgsforsikringer

De fleste bilejere føler, at de har nok dækning i ansvars- og kaskoforsikringen, men hvis du alligevel gerne vil være ekstra dækket, for at kunne føle dig rigtig tryg på de danske landeveje, er der heldigvis også mulighed for dette. Du kan f.eks. vælge en vejhjælpsforsikring, der kan være særlig behjælpelig, hvis din bil pludselig ikke kan starte, eller hvis den bryder sammen på et ubelejligt tidspunkt. En anden mulig tilvalgsforsikring er en friskadeforsikring, der gør det muligt for dig at undgå at betale selvrisiko, hvis brand, tyveri og hærværk, er kilden til den skade, du har fået på din bil.

 

Den måske allervigtigste tilvalgsforsikring er førerulykkesforsikringen, der dækker, hvis du kommer til skade ved en soloulykke. Ansvarsforsikringen dækker nemlig kun personskader på eventuelle passagerer, men hvis du er alene i bilen, og ikke har en førerulykkesforsikring tegnet, risikerer du altså at stå tilbage helt uden dækning. I mange tilfælde er den dækning dog allerede inkluderet i din ulykkesforsikring. Så hvis du har tegnet sådan en, er det værd at tjekke op på. Hvis det ikke er tilfældet, vil du derimod gøre meget klogt i at investere i den.

 

Pris

Prisen på en bilforsikring afhænger af en masse forskellige faktorer som f.eks. bilmærke, om det er første gang, du tegner bilforsikring og hvor høj/lav en selvrisiko, du ønsker at have.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Bilforsikring, 5.5 out of 10 based on 2 ratings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.